Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este de părere că anumite Inspectorate Teritoriale de Muncă gestionează ineficient sesizările primite de la cetățeni, toate acestea ajungând la inspectorul şef care „le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa”.

De asemenea, aceasta promite că va lua în vizor toate intituțiile pe care nu lucrează logic și la eficiență maximă, astfel că, cel mai probabil vor urma restructurări și numiri în funcții, altele decât cele de acum, de care Violeta Alexandru nu pare deloc mulțumită.

Violeta Alexandru: „În altele, sesizările se adună la inspectorul şef care le distribuie pe criterii care au la bază orice altceva, mai puţin obiectivitatea şi eficienţa”

„În ceea ce priveşte Inspecţia Muncii, am cerut schimbarea paradigmei în sensul în care verificările să se facă în primul rând ţinând cont de petiţiile oamenilor. Inspecţia Muncii este ruptă de societate şi de reacţiile pe care oamenii i le dau. Planurile lor de control sunt de o formalitate care mă îngrozeşte. Inspecţia Muncii nu este, în acest moment, vocea problemelor oamenilor în domeniul relaţiilor de muncă. Caută orice justificare când îi pui această voce în faţă, caută pe oricine altcineva ca să răspundă pentru acest stadiu în care se află, mai puţin să-şi recunoască problemele. Este, pentru mine, instituţia etalon care îmi arată că atâta vreme cât nu ne recunoaştem problemele şi nu dorim să le rezolvăm, soluţiile sunt radicale”, a declarat ministrul Muncii, miercuri, la prezentarea bilanţului unui an de mandat, notează news.ro.

Citește și: Alexandru acuză firmele mari că nesocotesc regulile impuse de Guvern

#News