Tomac e categoric și declară că starea de urgență e necesară
Eugen Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac a vorbit despre controversatele pașapoate COVID-19. Controversate din princina numelui pe care îl au, firește. Pentru că dacă e să analizăm situația, măsura este una justă și potrivită perioadei în care ne aflăm. În opinia lui Tomac, turismul trebuie susținut, întrucât o bună parte din economia europeană depinde de această ramură.

„UE va introduce, cel mai probabil, “pașapoarte COVID-19” pentru a încuraja turismul

Propunerea Miniștilor Turismului din UE vine în contextul crizei de sănătate publică ce a generat restricții privind circulația persoanelor atât în interiorul, cât și în afara granițelor naționale.

Relansarea turismului este vitală pentru economia UE, având în vedere că veniturile din acest sector reprezintă 10% din PIB-ul european. De asemenea, aproape 12% dintre angajații din UE lucrează în industria serviciilor de vacanță.

„Pașaportul” se va baza pe un protocol de călătorie valabil în toate statele membre pentru sosirile și plecările turiștilor, urmând să fie aprobate coridoare speciale de călătorie.

Pentru redresarea declinului economic și garantarea revenirii la normal sunt necesare măsuri proactive imediate, pe termen mediu și lung, implementate la nivel național, dar și la nivel european”, se arată pe pagina de Facebook a lui Eugen Tomac.

Citește și: Epidemia de coronavirus pare în scădere

#News