Coronavirus sperie PSD-ul

În lumina ultimelor informații de răspândire a virusului COVID-19 pe teritoriul țării noastre, Coronavirus sperie mai marii PSD și îi mobilizează întru amânarea congresului despre care se vorbea acum câteva zile. Intițial stabilit în data de 29 februarie, cel puțin la nivel declarativ, Congresul pare să nu mai aibă șanse să se desfășoare în curând, din pricina fricii instalate în sufletele tuturor celor ce aveau să participe.

Un alt motiv pentru care s-a decis amânarea congresului este faptul că, logic vorbind, nu prea ar mai avea cine să vină, întrucât toți mai marii de prin orașe, aparținători de PSD (și nu-s puțini), ar fi ocupați cu gestionarea situației de urgență din jurul Coronavirus.

Citește și: Facem congres dacă nu murim, că dacă murim, nu mai facem

”Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie. Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate. Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată. Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”, transmite PSD în comunicatul transmis aseară.

#News