Temperaturi mai ridicate față de cele normale, de Revelion

Vremea va fi frumoasă și în primele zile ale lui 2023.

Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele normale, atât în ultimele zile din acest an cât şi în primele zile ale lui 2023. De asemenea, va fi înregistrat un deficit de precipitaţii. În săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie, valorile termice vor fi mai ridicate comparativ cu cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, fiind o abatere termică pozitivă mai accentuată în vest, nord-vest şi la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, potrivit g4media.ro.

În săptămâna 2 ianuarie –  9 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nord, nord-est, nord-vest, centru şi la munte. 

Cantităţile de precipitatţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi în zona montană aferentă. În săptămâna 9.ianuare– 16 ianuarie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.  În săptămâna 16 ianuarie – 23 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Hidroelectrica a început emiterea din nou a facturilor