Româncă arestată în Spania, în urma unei erori de computer

Mirela Stoian s-a prezentat la sediul Gărzii Civile din Almuñécar pentru a denunţa furtul motocicletei sale.

Mirela Stoian, în vârstă de 38 de ani, o româncă stabilită de 20 de ani în Spania, a fost arestată dintr-o eroare de către autorități. Ea a fost confundată cu o altă femeie, pe numele căruia exista un mandat de căutare și capturare „busca y captura”.  Mirela Stoian a rămas în arest timp de șase zile, potrivit ziare.com.

După patru luni de zile de la incident, românca stabilită în Almuñécar (Granada) trăiește „un coșmar”. Drama româncei a început în luna august, când Mirela Stoian, de 38 de ani, s-a prezentat la sediul Gărzii Civile din Almuñécar pentru a denunţa furtul motocicletei sale, potrivit spuselor avocatului Mercedes Fernandez.

Ea a fost reținută, pe numele ei existând un ordin de percheziție și arestare. Forțele de ordine i-au explicat că a profitat de un permis de ieșire din închisoarea din Palma de Mallorca pentru a fugi.  Femeia a negat că este vorba despre ea. Avocatul Mercedes Fernández confirmă că documentele conțineau datele personale ale clientei ei, număr de afiliere, NIF, naționalitate, părinți.  După îndelungi insistențe ale avocatului româncei, autoritățile spaniole au început verificări mai amănunțite, fiind cercetate datele Tribunalului Penal din Palmă de Mallorca, care emisese ordinul de „busca y captura”.

Fernández a reușit să ia legătura cu avocatul care a asistat odinioară femeia căutată de poliție, a coroborat datele și a constatat că este vorba despre o eroare. Nu era vorba despre aceeași Mirela Stoian pe care intenționau să o bage în închisoare.

Oficialii din Almuñécar i-au spus avocatului că trebuie să respecte odinul, Mirela fiind trimisă la închisoarea Albolote (Granada). Directorul închisorii, căruia femeia i-a relatat situația, a intervenit și el când și-a dat seama de eroare și a făcut demersuri la Tribunalul din Palma de Mallorca. Revendicarea Mirelei a fost soluționată, judecătorul din Palma cerându-i scuze și atribuind situația unei ”erori de computer”.

Mirela Stoian, clienta româncă arestată din greșeală în Spania, a declarat că situația continuă să fie „un coșmar” pentru ea. Ea are nevoie de ajutor psihologic pentru a depăși situația, fiind copleșită de tot stresul trăit în acele zile.

Hidroelectrica a început emiterea din nou a facturilor