Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Deși există și o zi internațională pentru a celebra frumusețea pisicilor negre, Regatul Unit a considerat că aceste feline merită și o zi națională.

Ziua Națională a Pisicii Negre, care în Regatul Unit se sărbătorește la 27 octombrie, este o zi care încearcă să înlăture superstițiile care au condus la uciderea, chinuirea și abandonul multor pisici.

Există oameni care continuă să creadă că aceste pisici prevestesc nenorociri, în timp ce persoanele evoluate, informate și iubitoare de animale le consideră un adevărat talisman.

Ziua internațională a pisicii este o zi de activism. Oamenii trebuie să conștientizeze nevoile pisicilor și să lupte împotriva neglijenței și a abuzurilor suferite de aceste animale

Există și alte zone din lume care au personalizat această dată. De exemplu, unele țări din Europa sărbătoresc felinele la data de 17 februarie, iar Rusia la 1 martie.

La polul opus, americanii au stabilit ca pisicile negre să fie celebrate la data de 29 octombrie.

În ciuda frumuseții lor enigmatice, pisicile negre sunt unele dintre cele mai controversate făpturi din lume

Pentru unii aduc noroc, în timp ce alții le asociază cu vrăjitoarele, un viitor ghinion sau magia neagră.

Dacă vorbim de adăposturi s-a observat că, de-a lungul timpului, pisicuțele negre sunt cele mai evitate atunci când o persoană ia în calcul o adopție.

Mai trist este faptul că, exact ca în Evul Mediu, aceste făpturi sunt torturate și omorâte, mai ales de Halloween.

Din această cauză, Statele Unite au dat chiar și o lege care interzice adopția acestor animale în octombrie, îngrijitorii din adăposturi temându-se de cei care ucid animalele din cauza superstițiilor.