Nelu Tătaru

Mobilitatea angajaților între localități și transportul în comun sunt cea mai comună cale de răspândire a noului coronavirus. Luni seară, la B1 TV, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a atras din nou atenția asupra acestui aspect, mai ales în contextul în care numărul de noi infectări este tot mai mare. Ieri, rata de infectare a atins pragul de 32,65%, cel mai mare de la începutul pandemiei în România.

„Noi avem o transmitere, focarele se dezvoltă apoi în comunitate prin transmitere liberă. Trebuie să înțelegem un lucru, sunt locuri unde se produce infectarea și din evaluările noastre sunt evenimentele private, transportul în comun de navetiști, sunt cele mai mai importante și sunt locuri unde se fac focarele. unde merg acești oameni care coboară din acele autobuze, acei oameni care se întorc de la acele evenimente private, iar cel mai rău este în cazul transportului între județe și atunci vedem și transferul de cazuri din dintr-un județ în altul. Se desfășoară în focare.

Noi ce putem vedea în această perioadă este transmiterea liberă în comunitate. Când am revenit în cvasinormalitate, deschiderea transportului s-a făcut în anumite condiții: câte scaune trebuie să fie ocupate, unde să stă, care este distanța, ce măsuri trebuie luate, masca obligatorie în mijloacele de transport în comun. Aici intervine partea a doua în care cineva trebuie să verifice, avem Poliție, Poliție Locală, jandarmi, DSU și pompierii”, a declarat ministrul Sănătății.

Citește și: Tăriceanu și carantinarea masivă. „Urmări mai dramatice decât eventuala infectare”

#News