Echipa națională de fotbal revine în noul templu al fotbalului românesc, Arena Steaua

11 octombrie România - Armenia, 11 noiembrie România - Islanda

Arena Steaua și-a recăpătat gloria de odinioară, odată cu reabilitarea de anvergură la care a fost supusă. Mai mult decât atât, reabilitările s-au dovedit a fi eficiente și mai ales calitative, de vreme ce, până acum, au fost organizate mai mult de 20 de competiții sportive, derulate în condiții optime, în conformitate cu standardele europene.

Echipa Națională a României va juca în octombrie pe Arena Steaua

România va avea doar două meciuri pe teren propriu în preliminariile CM 2022, mai exact, contra Armeniei, în data de 11 octombrie și împotriva Islandei, pe 11 noiembrie. Ambele meciuri se vor desfășura pe Arena Steaua.

Arena Steaua are, în acest moment, o capacitate de 31.254 locuri (2.678 locuri la secțiunea VIP) și o suprafață construită de 82.000 mp. Îndeplinește cu strictețe criteriile impuse de UEFA pentru desfășurarea competițiilor sportive aferente nivelului de clasificare în care se include.

În plus, arena are capacitatea de a găzdui inclusiv competitii sportive de rugby, deținând gazon de înaltă clasă, menit să suporte durității acestui sport. Este vorba despre gazon hibrid, și nu orice fel de gazon, ci de ultimă generație, folosit pe cele mai impunătoare stadioane din lumea întreagă, inclusiv în Marea Britanie.

În cadrul stadionului au fost amplasate, de asemenea, spații de cazare pentru sportivi, un restaurant, Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, o sală de forță și recuperare, un punct medical de prim ajutor, o zonă special amenajată pentru presă în partea superioadă a Tribunei 1, sală de conferințe, vestiare, spații tehnice și birouri, însă și spații destinate comercianților.

Reabilitările generale ale Stadionului Steaua au fost făcute de Construcții Erbașu.

Citește și: Stadioanele Ghencea și Rapid, pregătite pentru Campionatul European de fotbal Under-19