Potrivit deputatului PSD Violeta Răduț, anul școlar 2020-2021 tinde să înceapă cu încă un ghinion, după cum declară chiar această. În opinia acesteia, Klaus Iohannis „și-ar fi luat mâna” de pe învățământ, evitând să dea un semn în acest sens. Reamintim că președintele Klaus Iohannis a vorbit în repetate rânduri despre începerea noului an școlar, invocând trei scenarii pentru începerea acestuia, în contextul pandemiei care este încă prezentă în țara noastră. La rândul ei, vicepremierul Raluca Turcan a declarat în cursul serii trecute că „Ne dorim din suflet ca începerea anului şcolar să fie privită cu normalitate. Evident, virusul există, trebuie să avem grijă cum ne protejăm sănătatea, dar în acelaşi timp să nu afectăm baza dezvoltării societăţii noastre şi anume sistemul de educaţie. Şi avem analize care arată că între 60 şi 70 la sută dintre părinţi îşi doresc copiii lor să se întoarcă la şcoală şi să se întoarcă în condiţii de educaţie faţă în faţă, să poată să interacţioneze între ei, evident, cu măsurile de protecţie”.

”Încă un “GHINION”… Cam acesta este mesajul lui Iohannis către profesorii și elevii din România.

Președintele nu dă nici cel mai vag semn că i-ar păsa de faptul că există multe familii în țară care, efectiv, nu-și pot permite achiziționarea de măști suficiente pentru un întreg an școlar, mai ales atunci când este vorba de familii cu mai mulți copii, ai căror părinți și-au pierdut, poate, și locurile de muncă. La fel și pentru dascăli, procurarea de măști poate constitui un efort financiar considerabil.

Însă, președintele ridică din umeri și dă impresia că subiectul i se pare unul banal și neimportant pentru preocupările sale: “nu este o problemă extremă”.

Știm, pentru liberali nimic din ce-i afectează pe români nu reprezintă probleme extreme; agenda lor e cu totul diferită de a oamenilor. Ei mint în încercarea de a-și acoperi incompetența, mint în timp ce jefuiesc bugetul statului, mint în timp ce-și instalează apropiații de partid pe funcții înalte, mint încercând să adune capital electoral.”, susține deputatul PSD Violeta Răduț, pe pagina sa de Facebook.

Încă un “GHINION”… Cam acesta este mesajul lui Iohannis către profesorii și elevii din România.Președintele nu dă…

Publicată de Violeta Răduț pe Joi, 27 august 2020

Citește și: Ce șanse are moțiunea de cenzură să treacă?

#News