Primăria Gornet

Gest iresponsabil al fiului viceprimarului din localitatea Gornet, județul Prahova, carantinată de autorități din cauza numărului mare de cazuri confirmate de coronavirus, care a decis să sfideze regulile pe care ar fi trebuit să le respecte și a plecat pe litoral, nu înainte de a se și lăuda cu actul lui de bravadă.

Eric Păunescu, fiul viceprimarului PSD-ist Daniel Păunescu, a plecat spre litoral la sfârșitul săptămânii trecute, iar luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Vălenii de Munte, lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Bălțeşti s-au sesizat din oficiu, deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cauza fiind înregistrată la PJ Vălenii de Munte.

Haiducia fiului viceprimarului social-democrat Păunescu este doar încă un gest de revoltă a oamenilor din localitatea prahoveană, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, la jumătatea săptămânii trecute instituirea carantinei zonale în satul Gornet, din cauză că în decurs de două săptămâni, în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU, Raed Arafat, a emis ordinul de carantinare.

Interesant este că autoritățile locale au atacat în instanță ordinul de carantinare a satului și au cerut şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, să reanalizeze urgent situația cazurilor din zonă și au introdus în instanță o acțiune în anulare a ordinului prin care s-a instituit carantina în satul Gornet, acţiunea fiind trimisă Curţii de Apel Bucureşti.

Mai mult, potrivit avocatului care reprezintă Primăria Gornet, autorităţile cer şi obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro, echivalent în lei, către comună cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”.

Citește și: Hipnotizate de coronavirus autoritățile nu spun nimic de epidemia de rujeolă. 20.204 cazuri raportate și 64 de decese!

HashtagNews.ro