Instructor de echitație din Iași, reținut pentru agresarea sexuală a unei fete de 11 ani

Bărbatul a amenințat-o cu un cuțit

Un instructor de echitație din Iași a fost reținut după ce ar fi violat de 3 ori o fată de 11 ani, sub amenințarea unui cuțit. Bărbatul ar fi și polițist local,potrivit g4media.ro.

Cercetările au început în urma unei plângeri făcute în 29 martie 2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, de către reprezentantul legal al fetei, „din conținutul căreia a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală”.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

În 25 aprilie, în urma cercetărilor, instructorul de echitație a dobândit calitatea de suspect.„În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite. 

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor”, susțin procurorii

. Bărbatul ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeași persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut. Suspectul a fost reţinut la data de 26 aprilie 2023, pentru o durată de 24 de ore.

„Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

Polițist judiciar, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență