Două pârtii din Poiana Brașov se închid deoarece au devenit impracticabile

Pârtiile Subteleferic şi Lupului Inferior, destinate schiorilor avansaţi, vor fi închise, începând de marţi, deoarece există riscul de producere a unor accidente.

La doar o lună de la deschiderea sezonului de iarnă, administraţia din Braşov anunţă că închide două pârtii din Poiana Poiana , devenite impracticabile din cauza temperaturilor ridicate şi a ploilor care au topit zăpada, potrivit ziare.com.

Astfel, pârtiile Subteleferic şi Lupului Inferior, destinate schiorilor avansaţi, vor fi închise, începând de marţi, deoarece există riscul de producere a unor accidente.

 „De marţi, 27 februarie, accesul pe două dintre pârtiile din masivul Postăvarul va fi restricţionat, deoarece nu mai prezintă condiţii optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Este vorba despre partea superioară a pârtiei Subteleferic şi Lupului inferior. Din cauza temperaturilor pozitive din ultimele zile, dar şi a precipitaţilor sub formă de ploaie, stratul de zăpadă s-a subţiat, iar Subteleferic este moale şi apoasă”, au comunicat, luni, oficialii Primăriei Braşov. 

 Administraţia locală este nevoită să închidă cele două pârtii la doar o lună de la deschiderea oficială a sezonului de iarnă, care a avut loc în 28 ianuarie. Ambele pârtii sunt destinate schiorilor avansaţi.

 „După ce am reuşit, din cauza temperaturilor ridicate, să deschidem sezonul abia la sfârşitul lunii ianuarie, iar în urmă cu mai puţin de trei săptămâni să deschidem toate pârtiile, astăzi, tot din cauza temperaturilor ridicate, suntem nevoiţi să închidem două dintre pârtiile pentru avansaţi, partea superioară din Subteleferic, de la pilonul 2 până la intersecţia cu Sulinar şi breteaua spre Bradul, şi Lupului inferior. Zăpada în aceste zone este moale şi apoasă, iar din această cauză se poate ajunge uşor la stratul de pământ. Deşi cea mai mare parte a stratului de zăpadă este produsă artificial, temperaturile ridicate şi ploaia au deteriorat pârtiile. De exemplu, azi-noapte erau +4 grade Celsius la telescaunul Ruia. Dacă nu vor fi temperaturi negative nici măcar pe timpul nopţii, va fi tot mai greu să menţinem pârtiile deschise în zona inferioară”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 

Luni, în Poiana Braşov se poate schia în zona superioară a masivului Postăvaru, pe pârtiile Lupului, Drumul Roşu, Kanzel, Doamnei, Ruia

. De asemenea, se poate coborî până în Poiană pe pârtiile Sulinar, Drumul Roşu şi apoi Subteleferic sau Drumul Roşu – 3D – Drumul albastru. Se schiază pe pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile din partea superioară are aproximativ 25 de centimetri, dar din cauza temperaturilor ridicate se schiază în condiţii de primăvară, zăpada fiind grea, aşa-numita „zăpadă ortopedică“, astfel că există riscul producerii de accidente.

Femeie sfâșiată de o haită de câini într-o localitate din județul Galați