Marcel Ciolacu

Lui Marcel Ciolacu nu-i vine să creadă

Marcel Ciolacu are senzația că ceea ce s-a întâmplat ieri este o glumă cam proastă la adresa parlamentarilor. Noi n-am zice că este vorba chiar despre o glumă, ci mai de grabă despre o strategie a președintelui Iohannis pentru a aduce alegerile anticipate înapoi pe masa de discuție.

Astfel, propunându-l pe Florin Cîțu, acesta s-a asigurat că votul nu se va înfăptui, întrucât mulți dintre politicienii români au dezvoltat în timp o oarecare antipatie pentru arogantul Cîțu. Așadar, acesta nu este pus întâmplător în funcție, scopul fiind tocmai nevalidarea sa ca premier, pentru ca mai apoi să se ajungă la anticipate, „pas cu pas”.

Cu un astfel de scenariu, Marcel Ciolacu nu are cum să fie fericit. Să-l votez și să-mi calc pe mândrie, sau să nu-l votez și să risc dizolvarea? S-ar putea întreba acesta.

O cursă grea pe care președintele Iohannis le-a întins-o pesediștilor din parlament.

„În continuare cred că este o glumă. În primul rând este o sfidare la adresa Parlamentului. Domnul Cîțu a avut de două ori să-și ia avizul de la Parlament și de două ori a primit aviz negativ. Nu numai din partea parlamentarilor PSD a avut vot negativ.

Ținând cont că dânsul a fost chemat în Parlament de multiple ori să dea expplicații ce s-a întâmplat cu cele 10 miliarde de euro împrumutate în 3 luni și jumătate, ce se întâmplă cu economia… În afară de postările că este urmărit de spionii ruși, nu văd nimic care să îl recomande pentru așa ceva. Nici măcar pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Vom vota împotrivă… vom vota sau ne abținem. E normal ca parlamentarii să voteze. Vom respecta Constituția și legile țării, PSD face asta. Noi am lipsit de la un vot în urma unei sesizări la CCR, iar răspunsul a venit în ziua votului.

Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm de acest asalt, de a se îndrepta către anticipate. Vom avea o strategie, o avem, vom discuta cu colegii și alți lideri politici.

Suntem pregătiți și de alegeri anticipate, nu le înțelegem rostul cu 3 luni inainte. Dacă cineva îmi va explica, în afară că nu doresc să pună în aplicare anumite legi.

Avem comitet executiv vineri. Atunci vom stabili mare parte din strategii.”, a declarat Marcel Ciolacu, după aflarea veștii că Florin Cîțu a fost propus de către Klaus Iohannis pentru a ocupa fotoliul de premier al României.

Citește și: Alegerea președintelui Iohannis în funcția de premier este Florin Cîțu

#News