Voiculescu l-a ales consilier pe fostul purtător de cuvânt al lui Băsescu

Bogdan Oprea este specialist în comunicare, cadru universitar, deținând, de asemenea, și o licență de paramedic

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, în urmă cu foarte puțin timp faptul că Bogdan Oprea va deveni consilier în cadrul Cabinetului Ministrului, având, de asemenea, atribuții de purtător de cuvânt al ministerului, scrie Hotnews.ro.

Oprea a mai ocupat și în trecut această funcție, la acea vreme fiind purtătorul de cuvânt al fostului președinte, Traian Băsescu. Specializat în comunicare (experiență de 10 ani în administrația publică, la nivelul Uniunii Europene) și cadru universitar (peste 20 ani de experiență – din 2007 predă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București), noul consilier și purtător de cuvânt al lui Voiculescu are, de asemenea, licență de paramedic și practică voluntariatul pe ambulanță, în comunitatea în care trăiește.

Explicațiile lui Vlad Voiculescu

Bogdan Oprea, Foto: Facebook

„Ca specialist în comunicare, Bogdan Oprea are o experienţă de aproape 10 ani în administraţie publică, atât la nivelul Uniunii Europene (printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare şi vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova), cât şi în România (printre altele, ca purtător de cuvânt al preşedintelui României şi şef al Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale şi purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului)”, a declarat, în cursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre Bogdan Oprea.

În plus, noul consilier și purtător de cuvânt al ministrului Vlad Voiculescu, și-a început cariera în presă, unde a rămas 12 ani, deținând, de-a lungul timpului, nenumărate funcții manageriale, ori editoriale, în cadrul mai multor publicații din țara noastră.

De-a lungul carierei sale, Oprea s-a arătat interesat inclusiv de efectele nocive pe care le poate avea fake news-ul asupra societății în care trăim, susținând, de asemenea, unul din primele doctorate din România ce tratează această problemă spinoasă, a dezinformării.

Citește și: Voiculescu, scrisoarea deschisă și primele demersuri