Alina Gorghiu / Foto: Facebook

Potrivit senatoarei PNL Alina Gorghiu, PSD nu ar vrea, în realitate, amânarea alegerilor parlamentare, cu toate că au dat astfel de semnale, de ochii lumii. Astfel, amintind de legea care ar fi trebuit să schimbe cine decide când se vor organiza alegerile parlamentare, Gorghiu spune că PSD se eschivează, cu toate că deține majoritatea în Biroul Permanent al Senatului.

„Situaţia e destul de interesantă astăzi în Senatul României. Cererea de reexaminare, după cum ştiţi, ar fi trebuit să fie discutată în Biroul permanent care era convocat pentru ora 13.00. În Biroul permanent componenţa e aşa: 7 de la PSD, restul de 5 de la PNL – 3, UDMR – 1, USR-PLUS o persoană. Deci în orice condiţii, dacă PSD doreşte să introducă pe ordinea de zi un proiect legislativ pentru a fi dezbătut, în procedură de urgenţă sau orice alt fel de procedură, acest lucru se întâmplă pentru că au majoritatea singuri. Pornind de la această premisă, vă spun că PNL, că nu o să îndrăznesc să vorbesc în numele celorlalţi colegi, a decis ca cei trei reprezentanţi ai săi să nu participe la această mascaradă din Biroul permanent”, a explicat Alina Gorghiu luni pentru Digi24.

De asemenea, Alina Gorghiu a mai punctat faptul că s-ar fi propus amânarea ședinței Biroului Permanent al Senatului, însă nici vorbă de cvorum, de unde, în opinia lui Gorghiu, rezultă că PSD ar fi de vină pentru că legea nu intră în aplicare.

Alina Gorghiu: „Marcel Ciolacu şi colegii săi din PSD una spun public, şi în realitate fac altceva”

„Spun mascaradă pentru că PSD vroia să amâne sau spune public că doreşte să amâne data alegerilor şi o să revin pe procedură pentru că de fapt sunt două iniţiative legislative, dar în subteran se pare că nu îşi doreşte acest lucru. La ora 13.00 când a fost convocat primul Birou permanent, surpriză – nu a fost cvorumul de şedinţă pentru a fi legal ţinută această şedinţă. Au fost doar 6 reprezentanţi ai PSD. Şedinţa s-a amânat pentru ora 14.00. La ora 14.00 a fost aceeaşi situaţie. De ce s-a întâmplat să nu fie cvorum? Pentru că PSD condus de Marcel Ciolacu şi colegii săi din PSD una spun public, şi în realitate fac altceva. Tema amânării alegerilor parlamentare exprimată pe toate vocile, mai guturale, mai ţipătoare, a fost o temă strict de campanie electorală, o temă strict pentru auzul publicului, astfel încât să arate Marcel Ciolacu cât de responsabil este probabil, însă în realitate din vina PSD această lege nu devine realitate. PNL şi-a exprimat opinia de-a lungul vremii şi a spus că amânarea alegerilor parlamentare nu e o soluţie, că prelungirea mandatului de aleşi parlamentari de ei înseamnă un gest imoral, inportun, inadecvat şi că ne dorim ca în condiţii de securitatea a votului să ţinem aceste alegeri pentru legitimitatea unui Parlament care acum are o majoritate toxică”, a completat Gorghiu.

Citește și: Gorghiu acuză PSD că ar băga strâmbe: „Guvernul își face treaba”

#News