Celebrul personaj politic Florin Iordache pare să agite spiritele în USR cu simpla sa existență. Întrucât tocmai a fost ales pe viață președintele Consiliului Legislativ, printr-o majoritate de voturi, useriștii au anunțat, de curând, că au de gând să atace la CCR numirea lui Iordache în fruntea Consiliului. Motivația acestora este susținută de faptul că Iordache ar fi trebuit să fie votat de 50%+1 dintre toți parlamentarii, nu numai de cei prezenți la vot.

Astfel, așa cum era de așteptat (pentru că, la un moment dat, se întâmplă în orice partid), dorința de a-l înlătura pe Florin Iordache din funcția pe care tocmai a câștigat-o dă viață unor noi dispute, de data aceasta chiar în interiorul USR.

Silviu Dehelean, în război direct cu Florina Presadă. Mărul discordiei: Iordache

 „Am discutat cu ceilalți parlamentari USR și, zilele acestea, vom depune un proiect pentru a remedia grava eroare din Legea Consiliului Legislativ. Vom propune pentru conducătorii acestei instituții mandat de 5 ani și procedură de revocare.”, spunea Silviu Dehelean, deputat USR de Bihor, pe pagina sa de socializare.

Postare de la care pare să fi început totul, întrucât imediat sub aceasta putem vedea un comentariu de la Florina Presadă, senator USR de București, care îl acuză pe acesta că ar denatura faptele și că i-ar fi „suflat” ideea.

Tu nu ai discutat nimic la grupul parlamentar. Vrei să spui că eu am prezentat o propunere grupului parlamentar, pe care o voi depune azi. (…) Foarte urât ce ai făcut.”, a declarat Florina Presadă.

Citește și: USR are de gând să atace la CCR numirea lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ

#News