Elena Mladin este o bătrână de 82 de ani și, dacă alți seniori de vârsta ei sunt căutați pentru sfaturi sau povești, Elena este căutată de autoritățile române pentru o infracțiune ieșită din comun. Mai mult decât atât, femeia este cea mai în vârstă persoană căutată de oamenii legii, iar motivul este, într-adevăr, incredibil.

Există mii de persoane date în urmărire ale căror nume figurează pe site-ul Poliţiei Românei și, deși vârstele sunt diverse, rar se întâmplă să fie căutată o persoană octogenară.

În momentul în care vârsta nu înseamnă neapărat înțelepciune, autoritățile se cam implică în viața și corecția ta. Bătrânica de 82 de ani, pe nume Elena Mladin, este din Caraş-Severin și ar mai fi dat ochii cu Poliția Română. Este vorba despre o infracțiune comisă  în urmă cu 5 ani, când a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Amuzant, șocant sau pur și simplu un act obișnuit pentru bunicuță: a făcut parte dintr-o rețea care a introdus droguri în închisoare. Sau, dacă nu e vorba de o rețea, a acționat singură.

Femeia a introdus droguri în penitenciar pentru un nepot, a scăpat nepedepsită și este căutată chiar și după 5 ani. Și pentru că nu i s-a putut da de urmă, Poliţia se bazează foarte mult pe sprijinul cetăţenilor atunci când postează informaţii despre o persoană dată în urmărire. Multe dintre fotografii sunt alb-negru sau chiar neclare.

”În mod normal, ele sunt foarte relevante, pentru că ele arată figura omului care este urmărit de poliţie. Sigur, în cazul condamnaţilor, există fotografii foarte recente, pentru că dacă ei au fost condamnaţi şi se sustrag urmăririi penale, cu siguranţă la poliţie li s-a făcut o fotografie. Şi atunci, fotografiile sunt foarte actuale.

Nu e vorba numai de nişte fotografii aici. E vorba şi de date operative, informaţii cu privire la persoana respectivă. Nu sunt numai fotografiile relevante. Iar în perioada asta, secolul XXI avem la dispoziţie ADN”, explică Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară.

Citește și: Am 21 de ani și sunt polițist. Întreabă-mă dacă merită

#News