Birou de banca
Birou de banca. Sursa foto: jurnalul.ro

  Danemarca ia noi măsuri pentru economisirea energiei, pentru a reduce impactul conflictului declansat de Rusia in Ucraina, potrivit ziare.com. Astfel, băncile daneze au decis să distribuie pături pentru a ajuta personalul să se acomodeze la birou temperaturilor mai scăzute, măsura facand parte din planul de reducere a consumului de energie.

Temperaturi mai scăzute în băncile din Danemarca

De asemenea, autoritatile din Danemarca au decis limitarea încălzirii la 19 grade Celsius în clădirile guvernamentale, încurajând companiile private să facă acest lucru, în contextul  îngrijorărilor potrivit cărora criza energetică europeană va determina aparitia unor întreruperi de curent.

Aproape toate instituțiile bancare importante din Danemarca au luat exemplul, reducând temperaturile, arată un sondaj realizat de instituţia de presă locală FinansWatch.

 Arbejdernes Landsbank, al şaselea cel mai mare creditor al Danemarcei le- a oferit celor 1.800 de angajaţi pături pentru cazurile în care le este frig, a declarat Peter Froulund, purtătorul de cuvânt al băncii.

A cincea bancă ca mărime a Danemarcei, Spar Nord Bank, le-a oferit celor 1.600 de angajaţi ai săi pături, jachete şi cămăşi pe care le are deja în sucursalele şi birourile sale

”Acestea sunt articole pe care le distribuim în mod normal clienţilor, dar angajaţii noştri le pot folosi acum dacă doresc”, a spus Neel Rosenberg, purtătorul de cuvânt al creditorului.

Între timp, nemţii re­curg la lemne de foc pentru a-şi încăl­zi locuinţele, preţurile acestora sunt a­proa­pe duble faţă de anul trecut, conform Euractiv. În Germania, tot mai mulți nemţi îşi cumpără radiatoare electrice şi lemne de foc, motiv pentru care preţurile lemnelor de foc au urcat cu 85,7% faţă de anul 2021, cea mai mare creştere fiind înregistrată la peleţi, de până la 133,3%. Datorită cererii în creş­tere, exporturile au scăzut cu 30,3% faţă de anul trecut, importurile de sobe crescand. Până în luna iulie au fost importate cu 60.000 de sobe mai mult în Germa­nia, 62,4% provenind din China.

Companiile energetice din Polonia, suprataxate de către Guvern