Îmbrăcămintea secondhand, metoda românilor de a face economie

Consumatorii cumpără tot mai multe haine de pe OLX

Sursa foto: Pixabay

Tot mai mulți români aleg să cumpere îmbrăcăminte secondhand, arată o analiză realizată de platforma OLX, potrivit ZF.

În contextul creșterii inflației, un număr tot mai mare de clienți consideră că achiziţionarea de articole vestimentare de acest fel este o metodă de economisire.

Piața fashion, afectată de criza actuală

Piața fashion suferă, de asemenea, din cauza creșterii prețurilor, informează analiza amintită.

Consumatorii optează tot mai des pentru haine de tip vintage, secondhand, inclusiv în ceea ce priveşte brandurile de lux. Este vorba de nume precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada.

De exemplu, cel mai scump articol vestimentar de lux pus la vânzare în prezent costă 10.000 de euro. Este un costum de gală masculin.

Totodată, o capă din blană, leopard natural, pentru femei, este listată cu un preț de 6.000 de euro.

Îmbrăcămintea secondhand fashion: moda sustenabilă

„Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi.

Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă şi piese de designer, piese de colecţie care trec testul timpului.

În special reprezentanţii Generaţiei Z înţeleg importanţa modei sustenabile”, a declarat Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX.

Platforma OLX are aproximativ 600.000 de listări de haine. 145.000 sunt anunţuri zilnice în categoria „haine de damă”. 90.000 de oferte sunt în categoria „haine pentru bărbaţi”.

Citește și Manifestările organizate cu ocazia ”Sărbătorilor Iaşiului” vor costa peste un milion de lei