Noul model de iPhone 14 va fi fabricat în India, a anunțat compania Apple

Compania americană lucrează cu furnizorii pentru a crește producţia în India şi a reduce decalajul în fabricarea noilor iPhone-uri.

Cel mai recent model iPhone 14 va fi fabricat în India, a anunțat Apple Inc. Gigantul tehnologic american caută alternative la China, din cauza tensiunilor dintre Washington şi Beijing, dar şi a restricţiilor existente în statul asiatic, care au afectat producţia, potrivit g4media.ro.


Apple a lansat în luna septembrie modelul de vârf iPhone 14, care aduce îmbunătățiri privind siguranţa

„Noua gamă iPhone 14 introduce noi tehnologii inovatoare şi importante capacităţi de siguranţă. Suntem încântaţi să producem iPhone 14 în India”, au comunicat oficialii Apple. Potrivit estimărilor făcute de către analiştii de la J.P.Morgan, la sfârșitul anului Apple va transfera aproximativ 5% din producţia de iPhone 14 în India, aproximativ 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch şi AirPod, urmând să fie produse în afara Chinei până în 2025.„Furnizorii din Taiwan, cum ar fi Hon Hai şi Pegatron, joacă un rol cheie în relocarea spre India. Pe termen mediu spre lung, previzionăm că Apple va apela la furnizorii locali din India”, susţin analiştii băncii americane. 

Bloomberg anunţa, citând surse care au dorit să rămână anonime, că Apple lucrează cu furnizorii pentru a crește producţia în India şi a reduce decalajul în fabricarea noilor iPhone-uri

Furnizorul Foxconn din Taiwan analizează procesul de transportare al componentelor din China şi asamblarea iPhone 14 la fabrica sa de lângă oraşul indian Chennai, potrivit Bloomberg.

Apple a mutat unele centre de producţie ale telefoanelor iPhone din China către alte pieţe, inclusiv India, începand anul acesta să fabrice modelul  iPhone 13, intenționând să asambleze tablete iPad. India este a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări cum ar fi Mexic şi Vietnam. Ea devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care vor să-şi reducă dependenţa de China. Potrivit publicaţiei nipone Nikkei,  furnizorii Apple Inc poartă negocieri pentru a produce, pentru prima dată, dispozitivele Apple Watch şi MacBook în Vietnam. Furnizorul chinez al Apple, Luxshare Precision Industry, şi compania Foxconn din Taiwan ar fi început testele pentru fabricarea modelului Apple Watch în nordul Vietnamului.

Angajații băncilor din Danemarca primesc pături ca să se încălzească la birou