Foto: Alexandru Tudose

Președintele PNL și prim-ministrul României, Ludovic Orban, crede că partidul pe care îl conduce ar fi primul în opțiunile electoratului, în ciuda faptului că perioada de criză pe care o traversează țara noastră volatilizează opțiunile politice. Fără să se bazeze pe cercetări sociologice șeful executivului este convins că PNL, deși stagnează, este totuși în fruntea topului preferințelor românilor.

„A existat un singur moment când PNL a depășit 40%, să spunem confortabil. A fost momentul de după victoria președintelui Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019. Astăzi, PNL, este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de 1-2 procente, sigur, şi din cauza faptului că suntem la guvernare într-o perioadă de criză, într-o perioadă de emoţii, când volatilitatea opţiunilor politice e mai mare decât în perioade de stabilitate. PNL are un avans de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul”, spune Ludovic Orban.

Într-un exercițiu de populism preelectoral, deși dă procente și poziții de clasament, Orban spune că nu agreează ideea de a da publicității sondaje de opinie.

„În general, sondaje de opinie le realizezi ca o cercetare ca să afli lucruri, să înţelegi lucrurile, să înţelegi aşteptările populaţiei, aşteptările faţă de măsuri legate de diferite posibile decizii, programe, proiecte. De asemenea, să afli care sunt priorităţile oamenilor. De aia se fac cercetări sociologice.

Din păcate, foarte mulţi nu s-au dezvăţat de acest prost obicei de a comanda sondaje de la anumite case de sondaje care s-au descalificat până acum cu toate sondajele prezentate înainte de alegeri şi continuă cu această reţetă care nu foloseşte nimănui”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și: PSD , atac nemilos la adresa șmecherilor PNL de la putere, care își permit orice

HashtagNews.ro