Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Există 5 reguli de bază de care ar trebui să ținem cont în momentul în care facem cadou un parfum.

Fie că alegem flaconul pentru un bărbat sau pentru o femeie, trebuie să știm că alegerea noastră nu trebuie să fie una ”de moment” și nu trebuie să dezamăgească destinatarul.

Deși oamenilor le place să primească cadouri, alegerea unui parfum poate fi una dintre cele mai dificile.

Un parfum este un cadou intim. Prin urmare, este esențial să cunoaștem foarte bine destinatarul

Dacă în copilărie alegeam flori pentru profesori, ajunși la maturitate trebuie să luăm în calcul faptul că parfumul nu este un dar universal și anumite esențe nu se potrivesc oricărei persoane. De aceea, chiar și cea mai mică greșeală în procesul de alegere poate duce la momente stânjenitoare.

Parfumul se poate traduce fie prin afecțiune, printr-un mesaj îndrăzneț sau chiar printr-o declarație de dragoste. De aceea, pentru a nu ne lovi de confuzii, este important să cunoaștem relația pe care o avem cu destinatarul.

Parfumul este un cadou clasic, chiar atemporal. Totuși, este important să alegem flaconul care se potrivește vârstei destinatarului

Un alt aspect important: nu putem oferi un parfum jucăuș, floral, cu vibrații tinere unei persoane care are o personalitate puternică, unei persoane serioase sau mature. La polul opus, ar trebui să evităm să cumpărăm o esență ”serioasă” unei persoane tinere sau unui adolescent. În același context, trebuie să acordăm atenție și ambalajului.

Dacă nu cunoaștem foarte bine notele parfumului, putem obține informații folositoare și din Ghidul parfumului

Aici, găsim întrebări frecvente, sfaturi utile și clasificarea parfumurilor.

Gramajul flaconului spune multe despre calitatea parfumului

De cele mai multe ori, ar trebui să evităm să achiziționăm cel mai mare flacon de parfum. O sticluță mică este mult mai delicată și, de cele mai multe ori, parfumurile mici înseamnă calitate. În plus, dacă suntem foarte apropiați de persoana căreia îi oferim cadoul, acesta poate fi completat cu o loțiune de corp sau cosmetice din aceeași gamă.

Atenție la detalii

Unora le plac citricele, în timp ce alții preferă notele florale sau moscul. Mai mult, sunt femei care aleg parfumuri masculine, în timp ce unii bărbați sunt atrași de parfumurile unisex. Un rol important îl joacă și ph-ul pielii. De aceea, pentru a nu da greș, o regula esențială este să cunoaștem foarte bine destinatarul sau, dacă nu, să-i analizăm stilul de viață și alegerile, în momentul în care oferim un cadou parfumat.