Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu soseste la sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al Partidului Social Democrat (PSD), la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, luni, 21 septembrie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Lia Olguța Vasilescu e liniștită și mulțumită de sine

O să încep cu declarația fostului ministru al Muncii:

„Una dintre obsesiile mele ca primar a fost să arate bine spitalele pe care le-am avut în subordine: Spitalul Filantropia, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș și Spitalul de Neuropsihiatrie, pe lângă faptul că am construit un spital municipal nou. Le-am găsit în niște condiții absolut îngrozitoare: mobilier de 30 de ani neschimbat, cearșafuri și saltele rupte, băi neigienizate, condiții de lagăr. Le-am lăsat arătând ca în imaginile de mai jos, unde este exact Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova în care sunt tratați acum bolnavii de coronavirus. Toate saloanele sunt dotate cu plasmă, frigider, iar aparatura este de ultimă generație. Nu mai vorbesc de faptul că avem niște cadre medicale de toată isprava care, datorită guvernării PSD, au și salarii decente. Măcar trăiesc cu conștiința împăcată că am facut tot ce a depins de mine și că am asigurat condiții mai mult decât bune celor care vor avea nevoie să se trateze aici în această perioadă cumplită!”, a scris azi, pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu.

Deși nu era tocmai momentul pentru laude electorale, Lia Olguța Vasilescu s-a simțit datoare să se disculpe. Întrucât guvernul Orban i-ar fi acuzat pe cei din PSD că atât timp cât s-au aflat la guvernare nu ar fi făcut nimic pentru a îmbunătăți situația spitalelor românești, Vasilescu dă replica. În opinia acesteia, guvernul actual condus de către Ludovic Orban ar fi avut trei luni la dispoziție pentru a se asigura că spitalele au tot ce le trebuie, astfel că vina nu ar fi a social democraților. Dacă e să o întrebi pe aceasta, îți va spune că atât timp cât s-a aflat la cârma Municipiului Craiova ea a făcut tot posibilul pentru a se asigura că spitalele au ba aparatură, ba medici competenți și plătiți corespunzător.

Citește și: Victor Ponta, îngrijorat de soarta medicilor infectați

#News