Vladimir Putin

Vladimir Putin și concediul plătit

În încercarea de a încetini răspândirea bolii, președintele rus, Vladimir Putin a luat în cursul zilei de ieri o serie de decizii benefice țării sale. Astfel, una dintre ele constă în acordarea de concediu plătit timp de o săptămână cetățenilor ruși. Astfel, în cursul spătămânii viitoare rușii nu vor mai lucra până în data de 5 aprilie.

În altă ordine de idei, acesta nu a stabilit restricții de circulație suplimentare așa cum au făcut alte state afectate de noul Coronavirus, lăsând deschise de asemenea magazinele pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea de a se aproviziona, însă și principalele administrații, probabil în speranța opririi haosului.

Cât despre alocații și alte ajutoare, acesta a dispus majorări și a dat asigurări că, indiferent cât de gravă ar fi situația, nu are de gând să taie venitul nimănui.

Și pentru că toate acesta reprezintă, până la urmă, un joc de domino, astfel că degeaba au cetățenii bani dacă nu au ce să facă cu ei, Putin s-ar fi gândit și la bunăstarea economiei, acordând o amânare plății taxelor și impozitelor. Același lucru s-a stabilit și în cazul ratelor la bănci ale persoanelor fizice și juridice.

Vladimir Putin amână și congresul reformei constituționale

Ca să nu pară totul doar un joc de putere, Vladimir Putin a decis să amâne și congresul pentru reforma constituțională ce i-ar fi garantat drepturi depline până la loc comanda. Inițial stabilit pentru data de 22 aprilie, congresul se va întâmpla, însă la o dată ulterioră, nemenționată încă.

Citește și: Dacă ar veni Putin peste țară?

#News