Primăria Capitalei tranșează suspendarea PUZ-ului

„De aceea bucureştenii stau blocaţi în trafic”, motiva primarul general, Nicușor Dan

Consiliul General al Capitalei se va reuni astăzi într-o nouă ședință, iar pe ordinea de zi se află controversata suspendare a PUZ-urilor din sectooarele 2, 3, 4, 5 şi 6. De reținut că PUZ-urile ar putea fi suspendate pentru numai 3 luni – ori cel puțin așa umblă vorba prin urbea bucureșteană, relatează Mediafax.

Pe de altă parte, dezvoltatorii sunt de părere că toate proiectele construite pe un teren cu suprafața mai mare de 3.000 mp ar urma să fie blocate, astfel că aceștia vor înregistra pierderi semnificative, conform ZF.

Ce nemulțumire are Nicușor Dan, primarul Capitalei

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei se plângea într-o conferinţă depresă că „urbanismul din Bucureşti, din ultimii ani, a fost o golănie, iar cele 5 PUZ-uri de Sector reprezintă apogeul acestui tip de urbanism. Am speranţa că în şedinţa de vineri a CGMB se va da un semnal clar şi se va pune capăt acestui tip de dezvoltare care va fi înlocuit cu una sustenabilă. De aceea bucureştenii stau blocaţi în trafic, avem cartiere întregi care n-au şcoli, avem un oraş care, deşi are un potenţial turistic uriaş, este prezentat în revistele europene de turism drept cea mai urâtă capitală europeană”.

Pe de altă parte, Violeta Alexandru, președintele PNL București, anunţa că primarul general ar fi înțeles argumentele lor pertinente. „Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord”, declara Violeta Alexandru.

Citește și: Consilierii PNL votează suspendarea PUZ-urile în Bucureştiului timp de trei luni