Consilierii PNL votează suspendarea PUZ-urile în Bucureştiului timp de trei luni

Am putea spune că este o victorie pentru locuitorii celor cinci sectoare vizate, după ce Nicușor Dan propusese suspendarea PUZ pentru doi ani

Consilierii PNL vor vota proiectele Hotărârilor de Consiliu General inițiate de Nicușor Dan pentru suspendarea PUZ-urilor. Ședința CG va avea loc vineri, iar „recalibrarea” perioadei de suspendare este necesară pentru remedierea problemelor cu privire la planurile urbanistice existente în acest moment.

Suspendarea celor 5 PUZuri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns să fie aprobat fiindu-i retrase avizele) și lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, PENTRU O PERIOADĂ DE 2 ANI, așa cum propune Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, pentru ședința Consiliului General de mâine, înseamnă mult. Primarul General a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut în discuția de seara trecută Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord.

Violeta Alexandru, președinte PNL București

Funcționarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea

Aceasta a atras atenția cu privire la responsabilitatea celor care emit certificatele de urbanism, cu încălcarea legii. „Primarul va întreprinde măsurile necesare ca cei care au făcut acest lucru să plătească pentru fapta lor. Funcționarii care emit certificate de urbanism trebuie să respecte legea, Primăria trebuie să ia măsuri să prevină orice abuz, Inspectoratul de Stat în Construcții trebuie să își facă treaba, Procuratura trebuie sesizată, dacă e cazul – nu mă feresc să o spun. Există un lanț de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitală. Unii ies acum public din disperare. Știu ei ce știu”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

Spații verzi, betonare haotică

Deputatul Violeta Alexandru a pus în balanță câștigul economic și spațiile verzi, pentru care există un risc de infrigment din partea UE, iar în opinia sa este nevoie de un echilibru. „Trebuie să se respecte legea iar liberalii susțin că în domeniul construcțiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerată nicio încălcare a regulilor. Dar nici nu pot fi blocate toate proiectele pentru că acest lucru asumă că toți antreprenorii din București încalcă reguli și nu este așa. Prin investițiile pe care cei corecți le fac, se colectează venituri la bugetul Bucureștiului, dincolo de salariile pe care le plătesc pentru angajații lor”, a mai scris Violeta Alexandru.

Totodată, aceasta consideră că cele 3 luni de suspendare a actualelor PUZ-uri sunt suficiente, dar în același timp trebuie mobilizare în cadrul Primăriei.

Citește și: Nicușor Dan, împiedicat de datorii. Desființarea companiilor municipale mai așteaptă