Tudorache, măsuri de combatere a COVID-19. Primăria Sectorului 1 continuă amenajarea salinelor de suprafață în grădinițele pe care le administrează. Grădinițele 222 și 251 sunt primele două instituții publice pentru educarea și instruirea copiilor preșcolari din București care oferă celor mici posibilitatea de a-și îmbunătăți sistemul imunitar, în timp ce învață și se joacă. În contextul incidenței crescute a infecțiilor respiratorii cu care ne confruntăm în această perioadă și luând în considerare beneficiile dovedite ale salinelor, aceste demersuri ale autorității publice locale din București, reprezintă exemple demne de urmat, la nivel național.

Tudorache, măsuri de combatere a COVID-19

Niciun efort nu este prea mare, când vine vorba de sănătatea și siguranța copiilor noștri. Pe lângă preocuparea fiecărui părinte de a crea un mediu sigur pentru copii și autoritățile publice au responsabilitatea, în limita competențelor ce le revin, de a asigura condițiile favorabile pentru o dezvoltare armonioasă a celor mai mici dintre cetățenii săi, atât în ce privește infrastructura școlară, cât și în ce privește sănătatea acestora.

Având în vedere numărul crescut al infecțiilor respiratorii, circulației virusurilor din ultima perioadă, dar și datorită unei preocupări continue de a asigura ce este mai bun pentru copii, Primăria Sectorului 1, condusă de primarul Daniel Tudorache, a amenajat primele două saline de suprafață din sistemul public de învățământ din București, la grădinițele 222 si 251.

Copiii care învață la aceste grădinițe vor avea posibilitatea de a-și întări sistemul imunitar și de a fi feriți de unele probleme de sănătate precum diverse afecțiuni respiratorii, care pot apărea odată cu integrarea lor în colectivitate.

Aerul de salină contribuie la întărirea sistemului imunitar

Beneficiile salinelor sunt deja cunoscute și acceptate de către specialiștii în pediatrie. Aerul de salină contribuie la întărirea sistemului imunitar și este recomandat pentru probleme respiratorii, alergii, anxietate. Nu în ultimul rând, crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește procesul de învățare.

Citește și Ponta, atac suprem la adresa PNL: Și-au pus proştii şi amantele

Copiii care învață la Grădinițele 222 și 251 din Sectorul 1, București sunt avantajați de faptul că pot beneficia de aerul de salină, în timp ce se joacă și desfășoară activități didactice. Salina este dotată, în mare parte, cu sare naturală de Praid, nivelul de umiditate și de salinitate fiind controlat prin intermediul unor aparate cu senzori, care cresc efectele pozitive ale curei de salină. Expunerea copiilor la tratament se realizează cu acordul părinților.

#NEWS