Barna îi cere lui Orban explicații cu privire la demisia lui Costache
Dan Barna / foto: http://epochtimes-romania.com/

Barna-precautul a decis că nu-i decis

Dezamăgit nevoie-mare de prestația celor din PNL, Barna-precautul a decis că nu mai e rost de nicio susținere din oficiu a vreunui premier. Fie el PNL, tehnocrat, ori parte din altă formațiune. Pur și simplu, lui Barna nu-i mai vine chiar atât de ușor să tragă concluzii, de vreme ce evenimentele se tot precipită.

Ce-i drept, dacă data trecută eram aproape siguri că propunerea președintelui Iohannis va fi tot Ludovic Orban, acum, numele premierului reprezintă o necunoscută pentru toată lumea. Probabil și pentru Iohannis – asta dacă nu are el vreun al treilea as în mâneca prezidențială.

Revenind la Dan Barna, acesta s-a declarat sceptic în a susține vreun viitor premier, bunăvoința sa depinzând în marea ei majoritate de alegerea președintelui Iohannis. Reamintim că Dacian Cioloș s-a declarat, în sfârșit, dornic să se reașeze pe fotoliul de prim-ministru, cu tot cu echipa sa USR-Plus. Așadar, probabil că aceasta ar urma să fie singura variantă pe care să vrea să o susțină președintele USR.

„Fără îndoială, contează. Am spus întotdeauna, nu există un cec în alb pe care să-l fi primit PNL-ul sau oricine altcineva din spectrul politic (…). Numele premierului este primul element pe care trebuie să-l știm și în funcție de care vom lua decizia dacă vom susține sau nu inițiativa de constituire a unei majorități”.

Anticipatele, din ce în ce mai departe de realitate

„Cred că ne îndreptăm spre învestirea unui Guvern. Scenariul anticipatelor din păcate pentru România are șanse foarte-foarte mici în momentul de față, pare un proiect eșuat, exact cum s-a întâmplat și cu alegerea primarilor în două tururi”, a declarat Dan Barna.

USR-Plus va intra la consultări astăzi, la ora 17:00.

Citește și: Reîncepe bâlciul. Președintele se va consulta din nou cu partidele

#News