Tot mai mulți copii, dependenți de rețelele sociale

Potrivit psihoterapeuților, cei mici sunt influențati de comportamentul părinților sau apropiaților.

Rețelele sociale și internetul, în special în rândul copiilor, dar nu numai, dau o dependență mai mare decât alcoolul sau tutunul, potrivit unei analize recente făcută de o organizație din Marea Britanie, potrivit digi24.ro.

La cabinetele psihologilor s-au prezentat cu 30% mai mulți pacienți, rețelele sociale fiind folosite ore întregi în fiecare zi, în timpul pandemiei.

Semnele specifice adicției sunt tendința de neglijare a activităților sociale, școlare, scăderea stimei de sine sau a productivității. Experții avertizează că, în afară de schimbările comportamentale, folosirea excesivă a dispozitivelor inteligente provoacă și schimbări la nivel mental. Gabor Maté, expert în tratarea traumei, adicțiilor și dezvoltarea copilului, a declarat că pe termen lung, dacă se scanează creierul copilului care a stat mult în fața ecranului, acesta va fi dezvoltat mai puțin în zonele de gândire, creativitate și interacțiune socială. Psihoterapeuții susțin că cei mici sunt influențati de comportamentul părinților sau apropiaților.

Alina Laura Ciupercovici, psihoterapeut și specialist în tratarea adicțiilor, crede că 100% din adulții care vin la specialist pentru terapie și tratament, în timpul de așteptare, folosesc minim o rețea de socializare. 

Potrivit psihoterapeutului, este o cerere tot mai mare, venind din partea părinților care au copii pe care-i descriu ca fiind dependenți de device-uri, inclusiv de social media. „Sunt tot mai mulți părinți care întreabă de programe de control parental și despre cum ar putea să-l folosească să limiteze accesul la aceste device-uri și social media”, a spus psihoterapeutul.
Robert Feraru, expert social media, a declarat că consumul de social media, trebuie făcut cu moderație, mai ales în rândul tinerilor și copiilor, deoarece e o pantă care poate duce într-o decădere și tinerii pot sta foarte mult și pot fi afectați.

„Peste 50% dintre românii noștri consumă când se trezesc social media. Nici nu-și fac igiena de dimineață că au deschis telefonul”, a spus Robert Feraru.

E.ON va reduce consumul de energie al propriilor clădiri în toate locaţiile din Germania