Cluj Napoca (foto Hashtag News)

Municipiul Cluj Napoca a pierdut finala pentru titlul de „capitala europeană a inovării”, dar a fost premiată cu 100.000 de euro pentru că a ajuns în această fază. Premiul cel mare, de un milion de euro, și titlul a fost adjudecat de orașul belgian Leuven.

„Premiul recunoaște conceptele excelente de inovare ale orașului Leuven, precum și procesele și modelele sale de guvernare, care creează un cadru în care ideile prind viață”, se arată într-un comunicat transmis de Comisia Europeană.

Leuven este al șaselea oraș desemnat Capitală Europeană a Inovării și al treilea oraș care primește acest titlu fără să fie capitală a țării sale (după Barcelona și Nantes).

„Inovație pentru mai bine și pentru toți este motoul orașului Leuven. Cooperarea și conducerea empatică, traduse sistematic într-un model de guvernare implicată, este modul nostru de a lucra”, a spus Mohamed Ridouani, primarul din Leuven.

Clujul, orașul-magnet al României

Altfel, Clujul, cu o administrație invidiată de mulți primari din România, dar în același timp un etalon pentru ceilalți, a fost prezentat ca „model de bune practici” în cadrul conferinței „Cities of Tomorrow”.

„Profilul orașului, potențialul și capacitatea de inovare a comunității noastre, precum și politicile publice pentru creșterea calității vieții mențin Clujul atractiv și competitiv. Prioritatea administrației clujene rămâne cea legată de fructificarea avantajelor competitive oferite de către Universitățile clujene și de creșterea calității vieții prin investiții, salarii bine plătite și servicii publice de calitate pentru cetățeni”, a declarat Emil Boc, candidatul pentru un nou mandat la Cluj, al cincilea.

Citește și: Emil Boc ”trimite în istorie” copiile xerox

#News