Vreme capricioasă în această săptămână: Ploi torențiale în vest, temperaturi scăzute în nord

Diferențele de temperatură vor favoriza fenomenele extreme, care ar putea ajunge și în București.

Vremea va rămâne instabilă și în zilele următoare, a declarat directorul de prognoză al ANM, Florinela Georgescu. Ploile se vor înteți în vestul țării, iar în partea de nord temperaturile maxime nu vor mai depăși 18 grade, deși în sudul țării căldura se menține, potrivit digi24.ro.

Diferențele de temperatură vor favoriza fenomenele extreme, care ar putea ajunge și în București.

 „Instabilitatea atmosferică va continua în următoarele zile. Mâine (luni n.r.) instabilitatea va cuprinde în special în partea de sud-vest a teritoriului – Oltenia, Banatul, partea de vest a Munteniei. Ca deosebire față de ziua de astăzi, luni așteptăm căderi mai importante de apă care se pot acumula în aceste regiuni”, a spus Florinela Georgescu. Partea de nord și vest a țării a fost duminică sub cod portocaliu de ploi, iar în Caraș-Severin și Alba meteorologii au anunțat coduri roșii de ploi torențiale.

Directorul de prognoză al ANM spune că vremea va rămâne capricioasă pe tot parcursul săptămânii viitoare, în partea de nord urmând să scadă semnificativ temperaturile.

Veștile nu sunt bune nici pentru zilele viitoare. Scad și temperaturile în partea de nord a teritoriului, acolo unde mâine și poimâine probabil că nu vor fi mai mult de 18 – 19 grade, în nordul Moldovei, în Maramureș. Rămân însă valori foarte ridicate în sud iar inclusiv această mare diferență de temperatură favorizează apariția fenomenelor de instabilitate despre care vom continua să vorbim pe tot parcursul săptămânii viitoare”, a declarat Florinela Georgescu.

Vremea instabilă ar putea să afecteze și Capitala, care până acum a fost ferită de furtuni sau ploi torențiale. „Și astăzi s-a apropiat zona de instabilitate de Capitală. Este foarte posibil ca zilele viitoare manifestări de instabilitate să se apropie și poate chiar să și apară în zona Capitalei. Întotdeauna, în astfel de situații, trebuie să ținem cont de faptul că, inclusiv în județele care nu vor apărea în avertizările generale, este posibil să apară pe durată scurtă manifestări de instabilitate”, a declarat directorul de prognoză al ANM.32 de trenuri ale Soarelui vor circula, de pe 16 iunie, direct din toată ţara către staţiunile de pe litoral

]