Patru bărbați anchetați pentru proxenetism, trafic de persoane şi de droguri

Victimele erau obligate să se prostitueze în România sau în Belgia sau Germania.

Procurorii DIICOT Bacău cercetează penal patru persoane suspectate că au pus bazele unei grupări profilate pe proxenetism, trafic de persoane şi operaţiuni cu substanţe psihoactive. Victimele traficanţilor erau obligate să se prostitueze în România în ţări precum Belgia sau Germania. Doi dintre suspecţi au fost prinşi în timp ce încercau să iasă din ţară cu două dintre victimele traficului de persoane. Potrivit anchetatorilor, activitatea infracţională a suspecţilor din acest dosar a început în anul 2018, potrivit g4media.ro.

Astfel, în perioada 2018 – 2022, unul dintre inculpaţi a recrutat mai multe persoane vătămate pe care le-a determinat să practice prostituţia, atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate ( Germania şi Belgia), în scopul obţinerii unor câştiguri materiale importante

. „Persoanele vătămate au fost constrânse la practicarea prostituţiei, iniţial prin promisiunea realizării unor venituri care să le confere siguranţă financiară, iar ulterior prin ameninţări şi acte de violenţă fizică, fiindu-le indusă  o permanentă stare de teamă. Ulterior, în perioada februarie-iunie 2023, alături de alţi doi incupaţi, a determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către alte persoane vătămate, pe raza judeţului Bacău, prin  crearea şi publicarea unor anunţuri, transportul şi cazarea în diferite apartamente închirate în regim hotelier, în scopul obţinerii unor beneficii materiale importante” se arată într-un comunicat dat publicităţii de DIICOT. Sâmbătă, doi dintre suspecţii în acest dosar au fost prinşi în flagrant, în timp ce intenţionau să părăsească ţara, împreună cu două victime, având ca destinaţie Marea Britanie.Tototdată, asupra acestora au fost descoperită şi o cantitate de substanţă cu efect psihoactiv.

32 de trenuri ale Soarelui vor circula, de pe 16 iunie, direct din toată ţara către staţiunile de pe litoral