Peste 180 de firme din Bucureşti şi Ilfov, controlate de ANAF

Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 700.000 de lei

Inspectorii ANAF au făcut verificări la peste 180 de operatori economici care comercializează produse alimentare în Bucureşti şi Ilfov, zone considerate cu risc fiscal ridicat. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 700.000 de lei, potrivit g4media.ro.

”În perioada 19 – 20 iulie 2023, 95 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat 189 de operatori economici care comercializează produse alimentare în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în zone cu risc fiscal ridicat”, anunţă ANAF.

Potrivit sursei citate, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 722.203 de lei (amenzi şi confiscări). Potrivit ANAF, au fost aplicate 112 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 722.203 de lei (amenzi şi confiscări). Principalele probleme identificate au fost: neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, neîndeplinirea obligaţiilor declarative reglementate de sistemul RO e-Transport, neevidenţierea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare efectuate şi nerespectarea prevederilor legale referitoare la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative. ”Acţiunile operative vor continua în perioada următoare şi vor viza înregistrarea veniturilor realizate din comercializarea produselor alimentare, existenţa documentelor de achiziţie pentru produsele deţinute în vederea comercializării, dar şi existenţa formelor de angajare a personalului identificat cu ocazia controlului”, anunţă ANAF. Pompierii români intervin pentru stingerea incendiilor de pe insula Rodos