Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu pare să-și dorească cu toată ardoarea să le dovedească colegilor de partid că nu se află în nicio alianță „pe sub masă” cu PNL, așa cum fusese acuzat de personaje ca Eugen Teodorovici sau Codrin Ștefănescu. De altfel, nu numai că avem acum parte de un Ciolacu mult mai incisiv, însă pe alocuri, mai-mai că are dă senzația exagerării, cerându-i premierului Orban socoteala pentru felul în care a gestionat pandemia.

Ciolacu: „Orban trebuie să lase bâjbâiala și să spună clar, cu date exacte”

„Ludovic Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia și se impune amânarea alegerilor locale și deschiderea școlilor!

Septembrie vine cu aceste două mari provocări, iar Orban nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele propriilor interese electorale. Trebuie să le spună românilor ce are de gând! Sunt răspunsuri care trebuie date acum, nu în ultima zi, așa cum a făcut în toată această perioadă, când a lăsat vid legislativ de două ori din cauza incompetenței și delăsării Guvernului său.

Orban trebuie să lase bâjbâiala și să spună clar, cu date exacte, care este situația epidemiologică și care este perspectiva. Se deschid sau nu școlile?! Se fac sau nu alegeri?!

Sănătatea românilor și soarta copiilor noștri nu pot fi tranzacționate electoral!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Pe de altă parte, ne putem aminti cum, cu foarte puțin timp în urmă, PSD, ALDE și PRO România punea bețe în „roate” legii carantinării și izolării, acțiune care poate fi catalogată în sine ca fiind una periculoasă pentru evoluția viruslui în țara noastră – lucru dovedit de cifrele ulterioare, de altfel. De câteva zile, România înregistrează aproape zilnic peste 1000 de îmbolvăviri, tendința fiind una de creștere.

Citește și: Rafila, sceptic în legătură cu organizarea alegerilor din septembrie

#News