Kim Jong-Un

Cu toate că pandemia de Coronavirus pare să fi împânzit toată lumea, iată că statisticile tind să contrazică afirmația. Caz în care nu știați, până nu de mult, Coreea de Nord nu avea niciun caz de Coronavirus. Spunem până nu de mult pentru că situația pare să se fi schimbat.

De altfel, atât de tare l-a îngrijorat situația pe liderul nord-corean Kim Jong-un, încât a și convocat o reuniune de urgență pentru a anunța primul caz „oficial” de Coronavirus pe teritoriul statului Coreea de Nord. Evenimentul a fost raportat de agenția oficială de presă, KNCA, după cum relatează CNN.

Situația devine cu atât mai problematică cu cât vorbim despre o persoană intrată ilegal pe teritoriul Coreei de Nord în data de 19 iulie, asta după ce dezertase inițial în urmă cu trei ani. Ceea ce, haideți să recunoaștem, dă de gândit și ne-amintește de modul în care presa rusească relatează evenimentele. Atunci când vorbim despre un regim totalitar (cu sau fără perdea), în mod sigur se vor găsi caracteristici comune.

Ulterior, pacientul ar fi fost plasat în carantină. La fel li s-a întâmplat și celor cu care a acesta a intrat în contact de când a intrat în Coreea de Nord, în data de 19 iulie 2020.

Și ca să fie lucrurile cu atât mai greu de crezut, se vede treaba că liderul Kim Jong-Un ar fi instituit stare de urgență „într-o zonă relevantă”, cât și măsuri de izolare. Da, pentru un singur caz „oficial”.

Comisia Militară Centrală urmează să ancheteze unitatea ce i-a permis respectivului cetățean, devenit ulterior pacient, să intre în Coreea de Nord și a anunțat că: „va administra o pedeapsă severă”, se anunță, potrivit aceleiași agenții de presă.

Citește și: Băsescu, atotștiutor: Despre Kim Jong-Un și Streinu-Cercel

#News