Dominic Fritz, primarul Timișoarei (USR PLUS)

Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Însă la Timiș și al treilea poate pierde – locuitorii județului. Discuțiile prelungite cu privire la cine cum a votat, miercuri, pentru numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ pare să fie „cu bătaie lungă”. Altfel, negocierile de la nivelul Timișoarei, pentru formarea unei majorități din alianța USR PLUS și PNL au „picat”, în numai câteva minute.

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, ales președinte al Consiliului Județean, a declarat, joi, că Domnic Fritz va avea în el un partener și că nu respinge din start colaborarea cu USR, dar colegii săi de la PNL nu au putut să treacă peste declarațiile lui Cătălin Drulă.

„Ceea ce a subminat practic negocierile au fost recentele declarații ale unui membru din comisia de negociere, pe care colegii mei, ieri, în ședința biroului politic județean, le-au considerat ca fiind inacceptabile și care subminează încrederea noastră că partenerii noștri sunt și pot să fie loiali”, a explicat Nica, citat de Digi 24.

„Este o chestiune de timing aș spune, pentru că noi am cerut să discutăm mai mult despre pozițiile din cele două instituții publice. Este adevărat că am ajuns la un acord cu privire la programul de guvernare locală, atât din primăria Timișoara cât și din Consiliul Județean, am ajuns la un acord să sprijinim programul USR în primăria Timișoara și în același timp să completăm acest program cu proiectele începute de administrația liberală.  (…) Noi suntem hotărâți să sprijinim o majoritate solidă în jurul PNL-USRPLS”, a explicat liderul PNL Timiș.

Ultimatum până luni seară

„Sunt dezamăgit de atitudinea de astăzi a PNL care a decis, în câteva minute, după o săptămână de negocieri productive, să blocheze încheierea Parteneriatului pentru Timișoara și Timiș, asupra căruia convenisem deja aseară. Sunt surprins de răzgândirea lui Alin Nica, cu care aveam impresia că pot avea o relație constructivă”, a scris pe Facebook primarul Timișoarei.

„Domnul Alin Nica trebuie să decidă ce fel de politică vrea să facă, politica de scandal între Guvern și Parlament sau o politică pentru binele timișenilor și timișorenilor. Dl Nica, aveți termen până luni seară să luați o decizie. Sfatul meu este să cântăriți atent situația epidemiei de COVID-19 și voturile cetățenilor și să hotărâți în funcție de interesele timișorenilor și timișenilor, nu de îndemnurile la război de la București”, a mai scris Dominic Fritz.

Orban intervine în scnadalul PNL – USR PLUS

Liderul liberalilor, Ludovic Orban a precizat, la Giurgiu, că adversarul comun este PSD, acolo trebuie „canalizată” lupta.

„Consumă prea multă energie, adversarul nostru este PSD, cu toate relele pe care le aduce pentru România. Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile, să învingem PSD şi să scoatem PSD de la butoane. Cred că am demonstrat că putem colabora, am câştigat împreună alegerile pentru Bucureşti, am câştigat împreună, de exemplu, la Vrancea Îi sfătuiesc pe mai tinerii mei colegi să consume mai puţină energie în inventarea de conflicte cu PNL, să se concentreze pe bătălia cu PSD”, a declarat joi Ludovic Orban.

Citește și: Nicolae și Pleșoianu, „ecologiști” pentru un nou mandat de demnitari

#News