Sute de descinderi la traficanți de droguri și de persoane

Sunt vizate grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri, de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitate informatică

Procurorii şi poliţiştii fac joi, peste 300 de percheziţii la grupări infracţionale organizate specializate în trafic de droguri, de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitate informatică, potrivit digi24.ro.

Acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare desfăşurate de DIICOT începând cu anul 2018.

„La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, procurorii DIICOT, Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv. De asemenea, sunt vizate şi cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile şi criminalitatea informatică. În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 300 de mandate de aducere”, precizează DIICOT.

Potrivit DIICOT, percheziţiile efectuate la această dată au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în activităţi infracţionale asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

„Acţiunile vizează crearea unui climat optim de siguranţă al cetăţenilor precum şi protecţia victimelor infracţiunilor”, indică DIICOT.

Asistent medical reținut pentru trafic de influență