Ludovic Orban

M-am oprit pe titlul știrii în care Orban se gândește la alocațiile copiilor și m-am lovit iar de o informație cam falsă. Titlurile de azi promit alocații mărite, în timp ce Ludovic afirmă că doar ia în calcul o creștere. Iar, a lua în calcul, nu este egal cu a acționa. Și eu iau zilnic în calcul un zbor pe lună.

O promisiune ceva mai clară e făcută pensionarilor:

”Pensiile vor crește. Cu cât vor creste, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile și anul acesta, și anul viitor, și pe o perioadă mare de timp. Cu cât economia merge mai bine, cu atât pensiile vor crește mai mult.

Dublarea alocațiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”.

Cam evaziv, Ludovic, cam evaziv. Caută bani și nu găsește, își pune întrebări singur și-și răspunde tot singur. În urmă cu ceva timp, Orban nu doar că era vag, dar părea și cam supărat pe subiectul alocațiilor:

”Este o sumă mare. Sigur, o să încercăm să creştem alocaţia cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică, și mai ales prognozele economice, dar şi aici a fost tot o hotărâre a Parlamentului care a fost superpopulistă.

Nu se poate de două ori într-un an să se dubleze alocațiile! A fost o dublare a alocațiilor în martie 2019, la Legea bugetului de stat, ca urmare a unui amendament care a fost propus de PNL. Mai mult decât atât, Parlamentul aprobase o lege conform căreia alocațiile se indexează anual, nu cum era înainte de sistem. A venit PSD-ul şi a mai dublat o dată alocațiile. Nu poți să generezi astfel de decizii fără să ai un fundament”.

E supărat Ludovic pe ăștia mici și pe alocațiile lor, de spui că a luat bătaie de la toată grădinița.

Nimeni nu mai analizează, toți promit sau doar ”iau în calcul”. Lasă să se înțeleagă. Jonglează cu un buget imaginar. Fix ca la grădiniță.

Citește și: Augustin Zegrean are soluții pentru elevii cu febră

#News