Ministrul Muncii, Violeta Alexandru s-a trezit în toiul nopții și a decis să se ocupe de situația muncitorilor sri lankezi care s-au trezit la rândul lor și fără locuri de muncă, însă și fără o cursă aeriană care să îi ducă înapoi acasă, rămânând blocați pe aeroportul Otopeni. Auzind de necazul celor 36 de sri lankezi ghinioniști veniți în România ca să muncească, Violeta Alexandru nu a mai stat pe gânduri și le-a promis oamenilor că va căuta o soluție pentru aceștia, având în vedere că niciunul dintre ei nu dorește să se întoarcă înapoi, în țara lor natală.

Violeta Alexandru: „Angajatorul a decis să desfacă contractul de muncă”

„Am vrut sa avem o discuție fără presiune. Niciunul dintre dânșii nu a vrut să se întoarcă în Sri Lanka. Mi-au cerut să găsesc o soluție, un alt angajator. Sunt dispuși să se împartă în grupuri mai mici.

A fost făcută o primă verificare privind infectările cu COVID-19. DSP nu a discutat cu dânșii, din cauză că au intrat în panică, nu s-au mai prezentat la muncă. Angajatorul a decis să desfacă contractul de muncă”, a ministrul Muncii declarat Violeta Alexandru.

Citește și: Șerban Nicolae luptă pentru dreptul nostru la aer liber

#News