Bătaie între două eleve la o școală din județul Olt

Ele s-au tras de păr și s-au pălmuit chiar în fața colegilor lor

Violenta
Violenta sursa foto Pixabay

Incident șocant la o școală din Olt, două eleve fiind implicate într-o altercație violentă pe holul instituției de învățământ. Ele au ignorat orice restricții și au recurs la violență, trăgându-se de păr și pălmuindu-se chiar în fața colegilor lor, potrivit romaniatv.net.

În urma acestui incident grav, autoritățile au fost notificate pentru a interveni.

“La data de 4 octombrie, în jurul orei 08:10, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Scorniceşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 3 octombrie, o minoră ar fi fost agresată fizic de către o altă minoră, în timp ce se aflau la o unitate de învăţământ din oraşul Scorniceşti. La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Scorniceşti, care, din primele verificări, au stabilit identitatea minorelor implicate în eveniment”, au transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

“De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei oraşului Scorniceşti au solicitat prezenţa părinţilor elevelor implicate, iar în prezenţa acestora şi al elevelor, au desfăşurat o activitate de consiliere juridică cu privire la constientizarea consecinţelor faptelor de natură penală în care au fost implicate cele două minore”, a precizat sursa citată. Una dintre problemele actuale din România se referă la fenomenul de intimidare, cunoscut drept bullying, cu care se confruntă copii, adolescenți, tineri și adulți, indiferent daca sunt acasă, la grădiniță, în școală, în cercul de prieteni sau pe platformele de socializare. Acest fenomen se regăsește chiar și în mass-media. Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), România se află pe locul 3 în Europa în ceea ce privește incidentele de bullying, într-o comparație cu alte 42 de țări care au fost investigate. Vaccin împotriva alergiei la părul de pisică