Bărbat din județul Bacău, reținut pentru că a provocat răni grave unui câine 

El ar fi lovit câinele cu o lopată.

Un bărbat din județul Bacău a ajuns după gratii, după ce a lovit un câine cu lopata și i-a provocat răni grave. În urma agresiunii, câinele a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind dus într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile, potrivit.digi24.ro. Și în Hunedoara, persoane necunoscute au agresat doi câini, dintre care unul de rasă. În urma loviturilor primite, patrupedele au decedat. 

Bărbatul se plimba pe drumul comunal din Filipeni, județul Bacău, când, fără motiv, ar fi lovit câinele cu o lopată.

 „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul, în timp ce se deplasa pe drumul comunal, ar fi lovit fără motiv un câine cu o lopată, rănindu-l. Poliţiştii au fost emis un ordin de plasare al animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, pentru a i se oferi îngrijiri medical-veterinare de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru. Doi câini au devenit victimele omului și în județul Hunedoara.

Un mascul din rasa Husky Siberian şi o femelă dintr-o rasă comună au murit, după ce au fost loviţi de persoane necunoscute în Deva.

 Ancheta polițiștilor din Hunedoara a început, după ce în mediul online a apărut povestea Husky-ului Siberian, găsit în stare gravă de stăpâna lui. Câinele a fost tratat la o clinică veterinară din Deva, dar din cauza rănilor suferite a murit O zi mai târziu, poliţiştii la Protecţia Animalelor au fost sesizaţi că persoane necunoscute au ucis o căţelușă, din rasa comună, aparţinând aceleiaşi femei din Deva. Câinii ar fi scăpat din curtea femeii, într-un moment de neatenție. „În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că persoane necunoscute au ucis animalul în cauză, folosind un obiect contondent-tăios, provocându-i căţelei mai multe plăgi tăiate la nivelul capului şi botului, ulterior aruncând cadavrul animalului într-un bazin metalic dezafectat”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.Polițiștii îi caută acum pe făptași, care riscă până la 7 ani de închisoare pentru ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept.  Culturi de floarea soarelui, distruse de porumbeii sălbatici