FOTO facebook

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a reacționat la abuzul pe care guvernanții PNL îl fac, odată cu instaurarea stării de urgență, și anume amenzi exorbitante pentru români, dacă încalcă Ordonanțele militare. Tudorache a scris pe Facebook că cei din fruntea țării au uitat să fie oameni și au uitat cu desăvârșire promisiunile făcute atunci când își doreau puterea, de aceea a lansat un apel pentru stoparea acestor amenzi aberante.

#StopAmenzilorAberante

Am luat cunoștință din spațiul public despre faptul că, de la debutul stării de urgență, a început un adevărat concurs ”Cine dă mai multe amenzi”, ajungându-se la situații aberante, în care, de exemplu, doi membri ai aceleiași familii din nordul României au fost amendați cu câte 20.000 lei fiecare!

Oameni buni, unde am ajuns?

În primul rând, valoarea amenzilor este pur și simplu ABERANT de mare! Majoritatea cetățenilor României câștigă 20.000 de lei într-un an!

În al doilea rând, cei care au dat un asemenea ordin, actualii guvernanți PNL, de a se aplica cât mai multe amenzi, au uitat să fie oameni și au uitat cu desăvârșire promisiunile făcute atunci când își doreau puterea! PNL nu a spus românilor că se va căuta nod în papură să le ia banii!

În al treilea rând, PNL ignoră faptul că orice autoritate are ca PRIMĂ OBLIGAȚIE să ÎNDRUME cetățeanul pentru a se corecta! Deci, chiar dacă cetățeanul greșește, dacă nu este vorba despre o greșeala gravă sau despre o faptă intenționată, ca reprezentant al autorității publice trebuie să îi dai ȘANSA să se corecteze și să se conformeze.

Amenzi aberante pentru cetățeni

Este ABSOLUT INACCEPTABIL să amendezi un cetățean că a completat greșit o declarație! Ca polițist local, cadru MAI sau MAPN, trebuie să îl AJUȚI, să îl ÎNDRUMI! Pentru așa ceva NU AMENDEZI cu o sumă care reprezintă venitul pe un an al cetățeanului respectiv! Autoritățile guvernamentale PNL ar trebui să aibă în vedere că situația în care ne aflăm reprezintă o premieră pentru fiecare dintre noi și că, până acum, nimeni nu s-a mai confruntat cu asemenea restricții!”, a declarat Tudorache.

Daniel Tudorache a dezvăluit că Poliția Locală S1 a fost instituția cea mai solicitată în această perioadă a pandemiei, preluând și gestionând centrele de carantină din Sectorul 1.

„Încă de la începutul situației de urgență, am dat dispoziție colegilor mei de la Poliția Locală a Sectorului 1 să dea dovadă de înțelegere față de cetățeni și să se pună în slujba acestora, să ÎNDRUME și să AJUTE cetățenii, astfel încât cei de bună-credință să nu fie sancționați.

Nu doresc să se înțeleagă că nu au fost aplicate sancțiuni! Au fost sancționate ferm toate faptele antisociale INTENȚIONATE, însă colegii de la Poliția Locală Sector 1 au luat măsurile necesare să nu fie sancționati cetățenii nevinovați sau cei care, fără intenție, au greșit!

Poliția Locală Sector 1 a fost instituția cea mai solicitată în această perioadă a pandemiei, preluând și gestionând centrele de carantină din Sectorul 1, asigurând ordinea și liniștea publică din Sectorul 1, paza obiectivelor și bunurilor, dar și suportul pentru echipele din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar activitatea lor deosebită mă face să le mulțumesc, să îi felicit și să le cer să continue cu aceeași seriozitate și eficiență ca și până acum!

Apel la Iohannis, Orban și Vela

Pe de altă parte, fac un apel public la autoritățile publice centrale, la domnul președinte Iohannis, la domnul prim-ministru Orban, la domnul ministru al Afacerilor Interne Vela, să PUNĂ CAPĂT ”concursului de jefuit cetățenii prin amenzi aberante”! Nu uitați că autoritățile trebuie să SERVEASCĂ cetățeanul și interesul public și că toți cetățenii sunt la fel de importanți, indiferent de sex, rasă, convingeri religioase sau politice sau de locul unde își au domiciliul!

În final, felicit pentru curaj funcționarii publici care au devoalat existența unui ”Plan de amenzi” impus de șefi, o noțiune care NU TREBUIE SĂ EXISTE în anul 2020 într-o țară civilizată!

#1pentrutoti #COVID19 #ramaiacasa„, a încheiat primarul Daniel Tudorache.

#NEWS