Copaci căzuți și TIR-uri derapate în județul Brașov din cauza ninsorilor abundente

În județ un drum este blocat

Ninsoare
Ninsoare sursa foto pixabay

Este alertă de vreme rea în jumătate de țară, în timp ce la munte ninge și viscolește. Se circulă în condiții de iarnă în Sibiu și Covasna, pe șoseaua spre munte drumarii intervenind cu zeci de utilaje. Un drum din județul Brașov este blocat din cauza ninsorii și a vântului puternic, potrivit digi24.ro.

Mai mulți copaci au fost doborâți pe șosea. Pe DN73 dinspre Predeal spre Râșnov, un TIR a derapat încă de la ora 4.00.

TIR-ul are cauciucuri de iarnă, dar în zonă ningea abundent, drumul nefiind deszăpezit. Șoferul încă așteaptă pe cineva care să îl ajute. Drumul e blocat de copacii căzuți. În zonă s-a depus strat consistent de zăpadă și ninge abundent. Până diseară la ora 20.00 este în vigoare și un cod galben de vânt în 22 de județe. La munte vor predomina ninsorile, până la 20 fiind valabil și un cod galben de vânt pentru sudul Moldovei, Dobrogea Bărăgan cu 50 – 60 km/h.

Luni dimineață, temperaturile variază între minus 10 grade Celsius la Vârful Omu și 9 grade Celsius la Mangalia

Duminică, meteorologii au anunțat că vremea se răcește brusc și au emis un cod galben de ninsori, care a intrat în vigoare în timpul nopții. Ei au anunțat că la munte se va depune strat de zăpadă, care în unele zone va fi consistent. Sunt vizate zone din Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Codul este în vigoare până luni seară. Avion Tarom cu destinaţia Chişinău, lovit de fulger