Discuții pe marginea programului în week-end al  supermarketurilor și mall-urilor

O propunere ar fi ca acestea să fie deschise în week-end până la ora 13.00, pentru ca angajații lor să stea cu familia

Supermarket
Supermarket sursa foto pixabay

Feliciu Paraschiv, vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici si Mijlocii, a anunța că săptămâna aceasta vor fi din nou discuții pe tema închiderii sau scurtării programului supermarketurilor și mall-urilor în weekend, potrivit g4media.ro.

El susține că 200.000 de angajați în retail ar avea mai mult timp liber dacă magazinele ar fi închise, fie și parțial, în weekend.

„Domnul prim ministru ne-a invitat pe noi, pe Asociația Comercianților Mici și Mijlocii și pe Asociația Distribuitorilor din România, pe data de 19, la Palatul Victoria, la o discuție prin care să încercăm să găsim soluții pentru sprijinirea producătorilor români, comerțului românesc, magazinelor românești, scăderea inflației și reducerea prețurilor”, a declarat Feliciu Paraschiv.

Potrivit acestuia, una dintre măsurile propuse a fost închiderea lanțurilor de supermarketuri și hipermarketuri mai mari de 1.000 de metri, sâmbăta și duminica.

„În urma discuțiilor, am tras concluzia că nu putem face chestia asta (n.r. închiderea în weekend a hipermarketurilor) , pentru că apar discrepanțe și discriminări între diferitele forme de retail. Vor apărea probleme, vor fi atacate în instanță și nu se va alege nimic de legea asta. Am mers mai departe și am zis: hai să le închidem pe toate sâmbăta și duminica, de la ora 13, sâmbăta până luni dimineață. Au venit comercianții mici și au spus că avem o problemă de perisabilitate.

Sunt mărfuri, carne și alte produse refrigerate cu termen scurt de garanție de 3 sau 4 zile, și noi am pierde o zi, o zi și jumătate de garanție și riscăm să pierdem produse, să generăm mai multe expirate, mai multă risipă alimentară. Și am convenit că ar fi cel mai indicat să închidem sâmbătă la ora 13.00 sau 14.00 sau 15.00, la cât se stabilește, și duminică la fel, la ora 13.00, 14.00 sau 15.00″, a declarat acesta. Rațiunea e bazată și pe faptul că cea mai importantă resursă sunt oamenii, forța de muncă fiind din ce în ce mai greu de găsit. Avion Tarom cu destinaţia Chişinău, lovit de fulger