Nereguli într-o piață din Cluj-Napoca, constatate de Protecția Consumatorului

Au fost închise temporar 18 magazine

ANPC a verificat, marţi, 34 de agenţi economici din Piaţa Mărăşti din Cluj-Napoca şi propus închiderea pentru 6-12 luni pentru două unităţi. De asemenea, comisarii au sigilat cinci magazine care au închis pentru a nu putea fi verificate. ”Pe data de 04.04.2023, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, Sălaj si Bistriţa Năsăud, sub coordonarea preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,  Horia Constantinescu, a desfăşurat o acţiune de control la 34 de operatori economici din incinta Pieţii Mărăşti”, a transmis, marţi seară, ANPC, potrivit g4media.ro.

Comisarii CRPC RNV Cluj au identificat mai multe deficienţe, pentru care au aplicat mai multe sancţiuni.

 Astfel, s-a propus închiderea unităţilor, pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni, pentru magazinul chinezesc şi un operator economic care comercializa textile contrafăcute, constatându-se abateri repetate, în cazul acestora.

”În cazul a 5 operatori economici care au închis magazinele, pentru împiedicarea controlului, s-a dispus sigilarea acestora. S-a mai dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 18 operatori economici”, a mai transmis ANPC.

Neregulile constatate de comisari au fost comercializarea unor produse şi preparate cu data limită de consum depăşită sau pentru care nu se putea stabili încadrarea în aceasta, modificarea stării termice a produselor sau neasigurarea temperaturilor de depozitare recomandate de producător, utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, unele dintre acestea nemaiputând fi remediate, folosirea unor vitrine neigienizate, pentru depozitarea produselor, cu praf în exces, rugină şi chedere neigienizate.

Pelerinajul de Florii, organizat sâmbătă în Bucureşti