Bărbat din Sălaj, reținut preventiv când încerca să vândă o puşcă

El a fost prins în flagrant când vrea să vândă arma unui investigator sub acoperire

arest
arest sursa foto pixabay

Un bărbat de 36 de ani, din comuna Năpradea, judeţul Sălaj, a fost reţinut de poliţişti, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, potrivit g4media.ro.

El a fost prins în flagrant, în timp ce încerca să vândă o puşcă cu lunetă unui investigator sub acoperire, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

„La data de 23 martie, în urma activităţilor desfăşurate în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Năpradea, judeţul Sălaj.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

În cursul aceleiaşi zile, bărbatul a fost prins în flagrant delict de poliţiştii sălăjeni de la arme, în timp ce ar fi încercat să ofere spre vânzare unei alte persoane – investigator sub acoperire, o armă letală de calibru 308, fără marcă şi serie, prevăzută cu amortizor, lunetă şi dispozitiv de ochire pe timp de noapte”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Bărbatul are antecedente penale, iar arma letală, amortizorul, luneta şi dispozitivul de ochire pe timp de noapte au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. „Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Sălaj”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Avion Tarom cu destinaţia Chişinău, lovit de fulger