Bărbat arestat preventiv pentru că nu a respectat ordinul de protecţie și şi-a lovit nevasta

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Puieşti (județul Vaslui), a fost reţinut de poliţişti după ce şi-a agresat soţia şi apoi a încălcat prevederile ordinului de protecţie emis împotriva sa. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, femeia în vârstă de 42 de ani a anunţat la numărul de urgenţă 112 faptul că este agresată de soţ, în locuinţa celor doi, din localitatea Cristeşti, potrivit digi24.ro.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana au stabilit că, în perioada 18-22 februarie 2023, pe fondul consumului de alcool, bărbatul cercetat ar fi agresat persoana vătămată, în două rânduri, lovind-o în zona feţei şi îmbrâncind-o

.” Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului, pe o perioadă de cinci zile, prin care acesta era obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de aceasta şi faţă de domiciliul acesteia, totodată fiind dispusă şi evacuarea acestuia din locuinţă. La data de 23 februarie, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Iana l-au depistat la domiciliul comun, în flagrant, pe bărbatul cercetat, deşi acesta fusese evacuat anterior. Astfel, acesta ar fi încălcat prevederile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu emis împotriva sa. În urma agresiunilor, victima a suferit leziuni ce necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform raportului preliminar de expertiză emis de către medicii legişti”, precizează reprezentanţii IPJ Vaslui. 

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive. Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Doi bărbați, reţinuţi după ce au cerut șpagă unui bărbat ca să îl angajeze şofer la ISU