Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), atenționare privind bijuteriile care vor fi oferite de Mărţişor

Potrivit lui Paul Anghel, în această perioadă pericolul real sunt contrafacerile

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie atenţi la achiziţionarea bijuteriilor care vor fi oferite de Mărţişor, deoarece în această perioadă pericolul real sunt contrafacerile, potrivit stiri.tvr.ro.

„Mărţişoarele se vând peste tot, la tarabe, supermarket-uri, magazine de bijuterii şi târguri de cadouri organizate în perioada premergătoare zilei de 1 Martie. Dacă optăm pentru o bijuterie fină din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o cumpărăm numai din magazine autorizate care vând bijuterii. Un mărţişor nu poate fi din argint sau placat cu aur dacă este vândut la colţ de stradă şi costă câţiva lei”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Paul Anghel.

Potrivit acestuia, cel mai important lucru, care trebuie luat în considerare atunci când se cumpără acest tip de produse, este încrederea pe care o oferă furnizorul unor astfel de bunuri. De exemplu, unul dintre lucrurile de care trebuie să se ţină cont este autorizaţia eliberată de către ANPC operatorilor economici care efectuează operaţiuni cu metale preţioase, a cărei copie trebuie să fie afişată într-un loc vizibil, în interiorul magazinului.

„Sfătuiesc consumatorii să evite cumpărarea mărţişoarelor din metale preţioase şi/sau pietre preţioase de la vânzătorii ambulanţi. Achiziţionarea mărţişoarelor, bijuteriilor din metal preţios trebuie să se facă de la operatorii economici şi autorizaţi de către ANPC să efectueze operaţiuni cu metale preţioase. Consumatorii trebuie să se ferească de oferte de vânzări nesolicitate, de vânzătorii ambulanţi sau care se află în spaţii neautorizate pentru comercializarea unor astfel de produse”, a subliniat  Paul Anghel. Acesta a anunţat că Direcţia Metale Preţioase din cadrul ANPC dispune de laboratoare de analiză şi personal specializat pentru analizarea şi expertizarea obiectelor din metale preţioase şi pietre preţioase.

Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre data rotativei guvernamentale