Firea, deranjată că Vela nu-i mulțumește că a luat măsuri în privința COVID-19. Primarul general a anunţat, marţi, că a identificat şi pus la dispoziţia autorităţilor o clădire cu o sută de locuri pentru carantină, în prezent fiind şase persoane în ea. ”Nu sunt cazuri confirmate de coronavirus”, a precizat primarul general.

Firea, deranjată că Vela nu-i mulțumește că a luat măsuri în privința COVID-19

”Primăria asigură suport pentru comitetul pentru situaţii de urgenţă. Am găsit în timp record o locaţie pentru carantină, cu o sută de locuri. Am făcut eforturi şi nu aşteptăm nici măcar mulţumiri. Aseară, s-a mulţumit Prefecturii pentru locaţie, deşi noi am găsit-o”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că nu sunt cazuri confirmate de coronavirus în Capitală.

”Avem şase persoane în acea clădire, pentru izolare, după ce cele două persoane venite primele au plecat acasă pentru că nu aveau simptome”, a mai spus Firea.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, că sunt 4.172 locuri de carantină la nivel naţional, în 125 de locaţii aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe.

Citește și Barna acuză PNL de criză politică, în urma tangoului cu PSD

De asemenea, se va emite o HG pentru alocarea de resurse financiare pentru măsurile de carantinizare și realizarea de materiale de informare pentru populație. Ministrul Vela a mai spus că experții vor stabilii scenarii de acțiune.

Avem stocuri epidemice la nivelul spitalelor, a dat asigurări și ministrul Sănătății, Victor Costache.

Raed Arafat a precizat că la 112 se va suna doar pentru cazuri de urgență, apelurile de informare urmând a fi efectuate la un număr care urmează să fie pus la dispoziție de autorități.

Doi vânzători de magazin din Neamț, care au venit din China și nu au respectat perioada de carantină de 14 zile, sunt cercetați penal de polițiști, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

#NEWS