Președintele american Joe Biden este în centrul atenției după ce a fost surprins de camerele de filmat în timp ce insulta un reporter de la postul de televiziune Fox News. Jurnalistul a participat la un eveniment ce a avut loc la Casa Albă și l-a întrebat despre impactul creșterii inflației asupra alegerilor pentru Congres din acest an.

Reporterul a vrut să știe dacă „inflația nu este un handicap politic în perspectiva alegerilor”. Președintele american i-a răspuns sarcastic, în timp ce jurnaliștii se pregăteau să plece, că o inflație mai mare are un avatanj uriaș. Crezând că microfonul este închis, Biden l-a făcut idiot pe reporter ( what a stupid son of a bitch).

Insulte între președinte și jurnaliști

La o oră de la schimbul de replici dintre cei doi, Biden l-a sunat pe reporter și i-a spus că „nu a fost nimic personal”, a declarat jurnalistul într-o emisiune la Fox News. Reacția lui Biden nu a fost trecută cu vederea. Un val de critici, în special din tabăra conservatoare, au început să apară după acest eveniment.

Prin reacția sa, Joe Biden și-a încălcat promisiunea pe care a făcut-o la preluarea mandatului său: că va fi sever cu orice lipsă de respect în rândul membrilor administraţiei sale. Insulta președintelui reprezintă un exces de limbaj cu care era obișnuit fostul președinte american, Donald Trump.

Acesta era recunoscut pentru atacurile sale constante la adresa jurnaliștilor. În timpul unei conferințe de presă, Trump s-a simțit deranjat de unele întrebări adresate de jurnaliști, numindu-i ostili. Acesta le-a repetat de mai multe ori să ia loc, dar punctul culminant a fost confruntarea cu o jurnalistă de la CNN.

Aceasta l-a întrebat pe Trump de ce consideră caravana migraților o invazie, moment în care președintele american i-a spus să îl lase să conducă țara, iar ea să conducă CNN. Mai mult decât atât,  ea a continuat întrebările cu privire la investigația lui Mueller privind Rusia, Trump cerându-i să se așeze jos. De asemenea, președintele american nu s-a mulțumit cu atât și s-a lansat într-un atac virulent la adresa jurnalistei:

 „Postului CNN ar trebui să-i fie rușine cu tine. Ești o persoană nepoliticoasă. Nu ar trebui să lucrezi pentru CNN. Ești o persoană foarte nepoliticoasă!”, a declarat în acea perioadă Trump.

Președintele Joe Biden vrea să trimită mii de militari în Europa de Est